Neem 20 jaar voorsprong, stem Groen!

Groen! pleit al van bij het ontstaan van Agalev voor betere isolatie van gebouwen. Zeker onze overheden moeten de burger het goede voorbeeld geven bij de bouw en verbouwing van openbare gebouwen.

Enkele jaren geleden kondigde de CD&V/NVA meerderheid in de gemeenteraad van Rotselaar aan dat ze het gemeentehuis zou verbouwen en uitbreiden. Dit was inderdaad dringend nodig: de personeelsleden zaten te krap tussen dozen dossiers, het gebouw had enkel glas in aluminium ramen zonder thermische onderbreking, geen muur- of dakisolatie, koude marmer als vloer, …

Tijdens de voorstelling van het ontwerp aan de gemeenteraadsleden kon de architect niet antwoorden op eenvoudige vragen zoals: Hoeveel isolatie zit er in de muren van het nieuwbouwgedeelte? Dat liet al het ergste vermoeden.

Nagenoeg al mijn opmerkingen op het lastenboek werden van tafel geveegd en het resultaat is er waarschijnlijk dan ook naar. Groen!Sociaal vraagt een energie-audit om dit te bevestigen of ontkrachten. Een door onszelf gemaakte infraroodfoto toont alleszins enkele rare dingen.

er gaat wel wat energie naar buiten...

er gaat wel wat energie naar buiten...

Een Reactie op “Neem 20 jaar voorsprong, stem Groen!

  1. johan hamels

    Waarschijnlijk zou de gemeente geen koper vinden voor het gebouw want het verplicht energie atest bij verkoopp zal ‘lekken’ als een zeef.

    Een gemiste kans, terwijl het anders had gekund. Blijkbaar doet de gemeente Huldenberg nu net hetzelfde. Ook daar heeft Groen! voorgesteld het nieuwe gebouw als laag energie gebouw te ontwerpen maar dat wordt weg gelachen door CD&V, NVA, SPa en VLD.

    Blijkbaar is een versterkt Groen! nodig om woorden in daden om te zetten.

Plaats een reactie