CD&V roept hulp Damiaan in voor campagne

Vanmorgen hebben we met de Groen!-kandidaten uit Rotselaar: Frank Lammens en ikzelf, bijgestaan door ons innemende gemeenteraadslid Simonne Vandewaerde, flyers rond groene economie uitgedeeld aan de treinhalte in Wezemaal.

We werden geconfronteerd met collega’s van de CD&V die schaamteloos Damiaan misbruikten voor hun campagne. Het vrouwelijke partijlid had een oranje T-shirt aan met de beeltenis van Damiaan, er stonden oranje zeteltjes met oranje kussentjes, en een tafeltje met daarop de beeltenis van de -binnenkort- heilige Damiaan, naast oranje bloemen, …

Ik heb hen mijn gedacht gezegd: Wij, groenen, zouden dit nooit doen: dit is onethisch.

Moet de CD&V al op wonderen  rekenen om de verkiezingen te winnen?

De goedkeuring van Damiaan hebben ze vast niet op zak…

ze stuurden zelf deze foto naar Het Nieuwsblad

ze stuurden zelf deze foto naar Het Nieuwsblad

Een Reactie op “CD&V roept hulp Damiaan in voor campagne

 1. Deze reactie ontving ik per mail:

  Van Pater Damiaan blijf je af …….in politiek.

  Woensdag 20 mei. Het treinperron te Rotselaar-Wezemaal rond 8h05. De dagelijkse pendelaars merken op dat er iets gaande is. Enkele militanten van Groen! en CD&V voeren verkiezingscampagne en delen folders uit. Die van CD&V hebben op het perron een oranje mat gelegd waarop een tafel met enkele stoelen. Op de tafel een oranje tafellaken met wat oranje bloemen rond een foto van…. Pater Damiaan.
  Wat is hiervan de bedoeling ? Waarom geen foto van Leterme of Dehaene of een ander kandidaat ?
  Pater Damiaan is een binnenkort heilig verklaarde priester uit Tremelo die tussen 1873 en 1889 op het eiland Molokaï (Stille Oceaan) melaatsen verzorgde, moreel bijstond, kortom zijn leven voor hen heeft gegeven.
  Is hij een politiek bruikbaar personage ?
  Voor mij niet. Voor mij staat hij boven de politiek. Ik waardeer hem en ik eer hem omwille van zijn inzet voor mensen die verstoten werden, omwille van zijn liefde voor de medemens met risico voor zijn eigen leven, omwille van zijn diepe inzichten en overtuigingen die hem zover konden brengen. Maar dit alles met schroom en eerbied gezegd.
  Dat gelijk welke politieke partij zijn figuur ‘gebruikt’ om in de campagne zogenaamde ‘gunstige connotaties voor partij en kandidaten’ op te roepen, vind ik ‘niet-kunnen’. Pater Damiaan laat zich door niemand ‘toe-eigenen’. Hij laat zich niet ‘gebruiken’ of ‘misbruiken’ om sympathieke gevoelens op te roepen voor een politieke partij. Hij laat zich niet ‘casten’ als een nep-kandidaat op een politiek verhoog. Men onthoude zich van dergelijk platvloers gewin op zijn (heilige) rug voor politieke doeleinden.
  Tout court: men blijve af van Pater Damiaan.
  Het is daarnaast bijkomstig of je op een treinperron meubels en voorwerpen plaatst daar waar toch vrij beperkende en strenge veiligheidsvoorschriften bestaan op zulke plaatsen. Maar zoals ik zei: dit is allicht bijkomstig….

  Pol Verhaegen
  Oud-burgemeester Rotselaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s