CD&V/NVA Rotselaar kraakt MENA

Zondag 20 januari 2008 organiseerde CD&V/NVA van Rotselaar haar nieuwjaarsreceptie in de pas gerenoveerde MENA-brouwerij. Prachtige locatie voor zo’n gebeuren.

Toch roept dit enkele vragen op.

– Het gemeentelijke reglement dat de verhuring van de lokalen in de MENA regelt, werd pas een dag na deze nieuwjaarsreceptie gestemd door de gemeenteraad…

– Gaat CD&V/NVA huur betalen voor deze activiteit? Op welke basis?

– Was het wel de moeite om enkele dagen voordien een extra, dringende vergadering van het beheersorgaan van de bibliotheek samen te roepen met eigenlijk als enige punt de formulering van een noodzakelijk advies over het hoger genoemde reglement als de gemeenteraad toch een dag na die receptie doorging?

– Was het nodig de onbezoldigde vrijwilligers (leden van de bestuursorgaan) hiervoor op te trommelen als men toch in de hele procedure te laat was. Te laat met het bijeenroepen van het beheersorgaan, te laat om het advies van het beheersorgaan bij de voorbereidende stukken te steken voor de gemeenteraad, te laat voor de nieuwjaarsreceptie, … Zo laat dat men dit advies zelfs niet ondertekend bij de stukken van de gemeenteraad stak…

Was het nodig om lichten aan te steken in de ruimten die men niet gebruikte:

– in de bibliotheek: kelder, gelijkvloerse verdieping en eerste verdieping, de brouwzaal op de eerste verdieping

– op het dakterras?

Het lijkt er eigenlijk op dat er met kunst en vliegwerk werd voor gezorgd dat CD&V/NVA als eerste een activiteit kon organiseren in de MENA. Daarvoor heeft men het zelfs over om vrijwilligers zinloos te laten opdraven en in de gemeenteraad gemeenteraadsleden die hier vragen bij stellen onheus te behandelen.

Helemaal erover is dat men dit onder de mat wil schuiven door in de gemeenteraad bij monde van burgemeester Dirk Claes te zeggen dat Groen!Sociaal ook niet alles volgens de regels doet. Bij de laatste kermis zouden wij geen aanvraag gedaan hebben om een standje (over energiebesparing) op te zetten. Wel hierover kunnen wij formeel zijn: wij hebben wel een aanvraag gedaan! Door zijn tussenkomst gaf Dirk Claes eigenlijk toe dat zij alleszins -andermaal- de regels van het spel niet gevolgd hebben.

Liegen en bedriegen wordt stilaan hun keurmerk.

mena

nieuwjaarsreceptie2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s