Gemeente Rotselaar begaat andermaal bouwovertredingen

Ondanks regularisatieaanvraag

De afgelopen weken kon elke burger het bouwdossier van de Mena gaan inzien in het kader van een openbaar onderzoek. Eventuele bezwaren worden dan door het schepencollege gewogen en uiteindelijk maakt het schepencollege haar advies over aan Stedenbouw in Leuven: het bleek enkel te gaan over de regularisering van de buitenaanleg, een wijziging van een traphal en de schutting rond de airco’s op het dak.
Bouwovertredingen waar men het niet over heeft
Er blijven echter 3 bouwovertredingen waar men het niet over heeft:

– er is geen regenwaterput zoals het voor iedereen die bouwt verplicht is

            – er is geen septische put zoals de bouwvergunning nochtans oplegt

– men heeft de vuilwaterafvoer én de regenwaterafvoer gemengd op de riolering aangesloten.

De ondergrond is immers vervuild met koolwaterstoffen (minerale olie/mazout/…), zo bleek bij het grondonderzoek bij het afsluiten van de erfpachtovereenkomst. Indien men grondverzet zou doen, moest de ondergrond gesaneerd worden. Dus bleef het putje dicht.

Groen!Sociaal vindt het getuigen van slecht bestuur dat het Schepencollege zelf niet doet wat het aan zijn burgers oplegt.

Groen!Sociaal blijft trouwens met nog een grote vraag zitten: heeft het Schepencollege de omwonenden al verwittigd dat er mogelijk iets loos is met het grondwater?

Adviseren over eigen bouwovertredingen

De verbouwing van de Mena is door de gemeente toevertrouwd aan Dexia. Zo komt het dat het schepencollege straks moet oordelen/adviseren over bouwovertredingen die in naam door Dexia gebeurd zijn, maar eigenlijk door het schepencollege zelf begaan werden. Dat klopt naar ons gevoel niet.

Wegmoffelen van hoge airco’s

Door het feit dat het gebouw niet degelijk geïsoleerd werd en dat het bestaande gewone dubbel glas niet werd vervangen werd door zonwerend, superisolerend dubbel glas, was men verplicht om een flink uit de kluiten gewassen airco op het dak te plaatsen. De schutting van 1m20 hoog op het oorspronkelijke plan van de bouwvergunning volstond niet en men plaatste zonder nieuwe bouwaanvraag dan maar een hogere schutting… Dat moest nu geregulariseerd worden. Een stommiteit wordt weggemoffeld.

Wijziging buitenaanleg en traphal

De buitenaanleg werd ook anders aangelegd dan voorzien in de bouwvergunning: de blauwe steen ging er uit en werd vervangen door asfalt, de richting van de parkeerplaatsen werd veranderd. Ook dit wil men nu laten regulariseren.

Groen!Sociaal vindt dat het College van Burgemeester en Schepenen in dit dossier grondig in de fout blijft gaan en zal het dossier op de voet blijven volgen.

 

Simonne Vandewaerde, 0478 58 70 41
gemeenteraadslid Groen!Sociaal Rotselaar

Dirk Vansintjan, 0486 39 22 12

27/11/2007

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s