Werner Mertens (voorzitter gemeenteraad) uit de bocht

 

Deze mail stuurde ik afgelopen maandag aan de secretaris en burgemeester van de gemeente Rotselaar:

Geachte heren,

Vanmorgen ben ik op het gemeentehuis geweest, samen met raadslid Simonne Vandewaerde, om 2 bouwdossiers in te kijken in het kader van een lopend openbaar onderzoek.

Op een bepaald moment komt de voorzitter van de gemeenteraad, dhr. Werner Mertens, langs. Hij bijt ons toe dat een gemeenteraadslid zich maar in welbepaalde omstandigheden mag laten bijstaan, bv. als ze blind is of zo. Ik heb hem hierop geantwoord dat ik een dossier inkeek dat in openbaar onderzoek was. Hij zei daarop dat ik dat al vaker gedaan had, ook als het geen openbaar onderzoek betreft. In dat laatste en enige geval hebben wij de bouwvergunning van de Mena ter inzage gevraagd aan de bevoegde ambtenaar en heeft niemand enige opmerking gemaakt. Ook bij Stedenbouw of Monumentenzorg kan elke burger dat dossier trouwens inkijken na een schriftelijke aanvraag.

Ik wil ten stelligste protesteren tegen de houding van dit gemeenteraadslid. Het getuigt van een bedenkelijk gebrek aan democratische instelling van een gemeenteraadslid dat nota bene voorzitter van de gemeenteraad is. Met welk recht maakt hij mij in het openbaar deze opmerkingen? Hoe zit het met zijn interpretatie van het inzagerecht van burgers?

Ik verwacht niet min of niet meer dan zijn verontschuldigingen.

Hoogachtend,

Dirk Vansintjan

Burger van de gemeente Rotselaar

19/11/07

Democratie is een werkwoord.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s