Vakantie…(en een klein beetje werk)

De vakantie wenkt. Volgende week vrijdag vertrekken we met zijn vieren (Dirk, Relinde, Amber en Hazel) naar Portugal. Met de auto. We halen Hazel op in Ieper als haar kamp van Koning Kevin gedaan is en rijden dan over Amiens en Le Mans naar Tours. De dag erop van Tours naar Bilbao en de derde reisdag van Bilbao naar Viseu. 3 keer ongeveer 700 km of 7 uur rijden. Dat laat toe rustig te ontbijten en ’s avonds wat rond te wandelen, iets te eten en een terrasje te doen. Wij doen dit altijd zo. Geen rush naar de vakantieplek.

In de buurt van Viseu hebben we een vakantiehuisje gehuurd. Ik ken er echter ook mensen en heb er zelfs een werf! Enkele jaren geleden leerde ik een Portugese architect (Alex) kennen die in Leuven een postgraduaat Monumentenzorg volgde. Hij moest met enkele anderen een groepswerk maken rond een watermolen in Ukkel. De prof stuurde het groepje bij mij langs om hen wijs te maken hoe zo’n molen in mekaar zit.

Eens thuis koos hij voor zijn eindwerk… een watermolen. Ik stuurde wat bij en adviseerde rond het waterwiel. Ik werd gevraagd door de KULeuven om in de jury te zitten: hij kreeg uitstekende punten ook omdat ondertussen het stadsbestuur besloten had zijn plan uit te voeren. Ik moest dan ook naar Viseu om met onze ir.arch. Willem Brankaer alles op te meten voor het plaatsen van een bovenslagrad. Dat wordt in de loop van dit jaar geplaatst.

balsa watermolen

Een Reactie op “Vakantie…(en een klein beetje werk)

  1. Niels Wennekes

    Interessant project!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s