Grappig wat verkiezingen met een kandidaat doen!

Afgelopen week liet ik drie keer een advertentie plaatsen in de Metro. De krant die terechtkomt bij wie het openbaar vervoer gebruikt. Dat nodigt mensen ook uit om eens naar de weblog te komen kijken.
Grappig was dat ze vlak naast de advertentie van mijn dorpsgenoot, senator en professor Hugo Vandenberghe van CD&V werden geplaatst. Twaalf jaar lang heb ik met hem in de gemeenteraad van Rotselaar gezeten. Soms las hij zijn krant, soms waande hij zich in de Senaat, soms in een auditorium voor zijn studenten.
Sinds 2 januari ben ik geen gemeenteraadslid meer (de groene fractie hier ging van 1 man, naar 2 vrouwen) en Hugo Vandenberghe heeft er nu nog een klusje bij. Ook betaald, overigens: hij is nu niet alleen senator en professor, maar ook schepen, ten koste van een vrouwelijke CD&V-ster die tijdens de voorgaande legislatuur verdienstelijk (hoewel voor ons niet helemaal voldoende) werk heeft geleverd.
Grappig: toen Hugo Vandenberghe voor het eerst opkwam voor de gemeenteraad in Rotselaar, schafte hij zich voor de foto op zijn foldertje een paar rubber laarzen aan. Om op de foto te kunnen komen met het knotten van een wilg. Er werd een beetje over gegniffeld in de toenmalige dorpswinkel (waar ze kaas, pyjama’s, breiwol, rijst én rubber laarzen verkochten). Op de foto knotte hij toen voor het eerst (te zien aan het resultaat) en wellicht voor het laatst, een knotwilg.
Herhaalt de geschiedenis zich? Opnieuw is het grappig. Te zien aan zijn advertentie in de Metro (en een folder) heeft hij nu weer kosten moeten doen: voor een fiets en een sportieve outfit. Op de bagagedrager een stapel van wel 1,5 meter wetsboeken, denk ik, want het zien er gewichtige exemplaren uit.
Driewerf grappig (of toch niet) is de campagnewebsite van burgemeester, kamerlid en cafébaas Dirk Claes. Van de meer dan 100 foto’s zijn er wel 90 waar hij in een of ander café in het Hageland mee achter de toog staat. Dat moet je doen, om de cumul van drie jobs te kunnen behouden.
Intussen ben ik vanuit Friesland (kok op schoolreis) toch ook bezig geweest met de afschaffing van de ecologiesteun. Met terugwerkende kracht is dat gebeurd, voor een hoop projecten. Het heeft de sector van de hernieuwbare energie werkelijk doen schrikken. Bovendien heeft de Raad van State of de Minaraad nooit de kans gekregen om daarover advies uit te brengen. Dat dossier mee voorbereiden en input geven voor een persreactie vanuit ODE, organisatie voor duurzame energie, kon ik combineren met mijn engagement om te koken in Friesland (‘dan is het ook voor de vegetariërs lekker, papa’). Tja, dat is een cumul waarin ik me wel vinden kan: daarmee neem ik niemands job, inkomen of taak af….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s