Struisvogelpolitiek in Rotselaar

Vandaag lees ik het volgende in Het Nieuwsblad:

01/06/2007

Geen Blauwe Vlag voor De Plas

ROTSELAAR – De zwemzone De Plas in Rotselaar grijpt voor het tweede jaar op rij naast een Blauwe Vlag. Dat is een keurmerk voor veiligheid en hygiëne dat ieder jaar door de Bond Beter Leefmilieu aan een aantal stranden, zwemplassen en jachthavens wordt uitgereikt.

In het verleden kon De Plas drie jaar op rij rekenen op een Blauwe Vlag. Maar Dirk Jacobs, de sportschepen in Rotselaar (CD&V) ligt niet meteen wakker van het mislopen van de erkenning: ‘We hebben één enkele meting laten doen dit seizoen en daaruit bleek dat het water niet aan de normen voldeed. Omdat één negatieve test genoeg is om de Blauwe Vlag mis te lopen hebben we niet de moeite gedaan om een aanvraag in te dienen.’

Dat betekent echter niet dat het water in De Plas van een mindere kwaliteit zou zijn, meent Jacobs. ‘Er huizen nu eenmaal enorm veel trekvogels in het vogelrichtlijngebied aan De Plas. Dat kan vervuiling geven en daar kunnen we niets aan veranderen. Onze strandzones, de veiligheid in en rond het water en de infrastructuur zijn prima. Volgend jaar dienen we opnieuw een aanvraag in’, klinkt het. Het mislopen van de Blauwe Vlag houdt de bezoekers alvast niet tegen. De Plas ging nog nooit zo vroeg open dan dit jaar.

Een  mooie illustratie van struisvogelpolitiek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s