Even naar Amsterdam

Gisteravond terug gekomen van drie dagen Amsterdam. Samen met Relinde en beide dochters. Het was heel goed, met voor Amsterdam-kenners klassieke ingrediënten: Van Gogh-museum, Rijksmuseum, de grachten, de Jordaan, het Vondelpark, … en ja hoor ook de Kalverstraat.

Zelf was ik nog niet echt naar Amsterdam geweest, buiten een betoging tegen kernraketten (nu al zo’n 25 jaar geleden) en een koeriersopdracht als studentenjob voor Knack (even een pasgedrukte Elsevier halen voor de redactie- van in de tijd voor de PC…).

Wat ons vooral opviel was de stilte die er is in zo’n stad eens je buiten het gewoel van toeristen bent.  Een enorm verschil met Brussel of zelfs thuis in Rotselaar: geen voorbijrazende auto’s, geen overvliegende vliegtuigen, .geen lawaaierige wielertoeristen om 7 uur s’ochtends… Weinig auto’s, veel fietsers.

We hadden via internet iemand zijn appartement afgehuurd. De eigenares ging bij vrienden of familie logeren om ons haar plekje toe te vertrouwen. Zo verdient ze een reis bij elkaar. In verhouding met hotels en Bed&Breakfasts best betaalbaar.

Amsterdam, ik ga zeker nog eens terug. Met de trein ben je er immers zo. Echt vakantie.

Onze groet vanuit het Van Gogh museum:

http://vangoghnl.bitmove.tv:80/wmv/HAZEL_VANSINTJAN180507191004.WMV

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s