Dove buurvrouw opgeroepen voor kiesbureau

Vanavond is mijn dove buurman langs gekomen. Zijn vrouw, die eveneens doof is, kreeg een oproepingsbrief om te gaan zetelen in een kiesbureau in Rotselaar. Hij maakte zich ongerust over de boeteclausule die in de oproepingsbrief stond. Binnen de 48 uur moest er gereageerd worden. De brief was vrijdag aangetekend afgeleverd. Onze buren vragen zich af hoe het komt dat ze opnieuw zo’n oproepingsbrief krijgen nadat ze bij vorige verkiezingen al geattesteerd hadden dat ze niet horen en dus niet konden zetelen. Ze willen zich helemaal niet onttrekken aan hun burgerplicht, maar zonder doventolk gaat het echt niet en wellicht is er daarvoor geen budget bij Binnenlandse Zaken.

Uit de brief bleek ook niet duidelijk hoe en waar men tegen wie kon vertellen dat het wellicht niet zou gaan. Geen adres, geen telefoonnummer: dat laatste zou trouwens niet echt helpen.

Ik ga morgenvroeg tegen negen uur even mee naar het gemeentehuis om die zaak proberen uit te klaren.

4 Reacties op “Dove buurvrouw opgeroepen voor kiesbureau

 1. Deze historie is zo cynisch dat het toch weer grappig wordt. Hopelijk heb je het opgelost gekregen. Politiek dienstbetoon, zeer belangrijk in de campagne. ūüėČ

 2. Oei, is dat politiek dienstbetoon?
  Vele dove mensen stemmen op Helga Stevens die voor NVA in het Vlaams Parlement zit en hun problematiek verwoordt daar.
  Ze spreken echt over ‘onze gemeenschap’.
  Mijn buren vinden het spijtig dat ze niet op haar kunnen stemmen deze keer.
  Mijn buurvrouw moet een medisch attest samen met haar oproepingsbrief terugsturen naar het Vredegerecht in Haacht. Het adres en de naam van de verantwoordelijke was op de briefomslag overplakt door De Post…

 3. Wil me even richten tot Peter Verpoorten. Ik ben de buurman over wie Dirk het heeft. Ik vind het jammer dat je ons voorval een politiek vertoon noemt. Het is trouwens niet de eerste keer dat Dirk ons helpt! Hij heeft steeds luisterend oor en d√†t vind ik erg belangrijk bij een politieker… Dirk, langs deze weg wil mijn vrouw je erg bedanken dat je haar geholpen hebt in de gemeentehuis.

 4. Jongens, ik noem dit helemaal géén politiek vertoon.

  Ik stel alleen vast dat Dirk (net als vele andere politici) uit idealisme in de politiek zit, en dat dat idealisme zich eveneens uit in het dagelijkse leven.

  Uiteraard is dit géén politiek dienstbetoon in de slechte zin van het woord. Als politicus kies je er voor om je ten dienste te stellen van de samenleving, en van de individuele burger die bij je komt aankloppen. Hélemaal niks mis mee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s